Du er her

Materialer om arbejdsmiljøgruppens arbejde

1. Materialer på Arbejdsmiljøweb
Arbejdsmiljøweb er hovedside for BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration. På Arbejdsmiljøweb findes en række materialer og værktøjer til brug for arbejdsmiljøgrupperne i deres daglige arbejde.

Overblik: Se alle BFA's materialer om Arbejdsmiljøarbejdet

Anbefalede materialer fra BFA Velfærd og Offentlig Administration:

  • På forkant: Et inspirationshæfte til arbejdsmiljøgruppen med en vifte af konkrete og gennemprøvede metoder til at sætte arbejdet i system. Fokus er på det psykiske arbejdsmiljø - men mange af metoderne kan være relevante i arbejdsmiljøarbejdet generelt.
  • Veje til bæredygtigt arbejdsmiljø: Et dialogværktøj til at komme hele vejen rundt om arbejdsmiljøet og prioritere den indsats som skal være med til at fremtidssikre arbejdsmarkedet. Pakken består af en vejledning og et dialogværktøj.
  • Psykisk APV + Få mere ud af arbejdet med psykisk arbejdsmiljø: Erfaringer med APV og psykisk arbejdsmiljø fra 9 arbejdspladser. Hvordan følger man op på kortlægningen af arbejdsmiljøet, og hvordan får man APV-arbejdet godt integreret i deres øvrige udviklingsaktiviteter?
  • To enkle skemaer til APV-arbejdet: Det behøver ikke at være svært at lave en APV. Ved hjælp af de to skemaer i denne pdf, kan I let komme i gang med arbejdet.
  • Skema til risikovurdering: Dette skema gør det let for Arbejdsmiljøgruppen at lave risikovurderinger/risikoanalyser – for eksempel forud for, at en arbejdsopgave sættes i gang, eller som led i en APV-proces.
  • Når Arbejdstilsynet kommer på besøg: En guide til, hvad I i arbejdsmiljøgruppen kan gøre før, under og efter besøget - og få overblik over de forskellige reaktioner fra Arbejdstilsynet.
  • Nudging-guiden: Introduktion til nudging som metode: Introduktion til de grundlæggende metoder bag nudging. Med forslag til, hvordan I kan inddrage hele arbejdspladsen i at en proces i fire faser, hvor problemstillinger, ideer og løsninger udspringer af jeres egen dagligdag.

2. Materialer fra Arbejdstilsynet

Tema: Virksomhedens arbejdsmiljøarbejde: En samlet indgang til Arbejdstilsynets regler og materialer til arbejdsmiljøgruppens daglige arbejde. Læs bl.a. om APV, oplæring og instruktion, brugsanvisninger, den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse og om de formelle krav og regler til arbejdsmiljøarbejdet.

3. Materialer fra Videncenter for Arbejdsmiljø

Tema: Arbejdsmiljøarbejdet: Her finder du viden og værktøjer til arbejdsmiljøarbejdet og gode råd til, hvordan du kommer i gang som ny arbejdsmiljørepræsentant. Læs mere om bl.a:

Emne: